2012. április 3., kedd

Matyó Húsvét programja

Nagypénteken a mezőkövesdi temetőben a keresztút járással kezdődik a Matyó Húsvét.
A legfontosabb keresztény ünnep alkalmából nagyszombati szertartáson és feltámadási körmeneten vehettek részt a hívők, majd az elkövetkezendő két napban régi szokásokban gazdag programok várják az érdeklődőket az egész városban.

A vasárnapi ünnepi Szentmise után a húsvéti főprogram mindig a Hadas városrészben kerül megrendezésre. A gyermekeknek bábelőadást, népi játékokat szerveznek, a Táncpajtában egész nap kistérségi hagyományőrzők, népdalkörök, néptánc-csoportok, zenészek, színészek műsora, gyermekprogramok hívogatják az idelátogatókat.

A Hadas városrészben eredeti állapotukban található műemlék Alkotóházakban ezen a különleges ünnepen ismét felpezsdül az élet: mesterség bemutatók, kiállítások, húsvéti hagyományőrző foglalkozások kerülnek megrendezésre.

Hétfő a húsvéti ételek szentelésével és kóstolásával veszi kezdetét.Ezen a napon felelevenedik a régi matyó locsolás, mely igen látványos eleme ennek az ünnepnek!

Végtelenül gazdag a Matyó Húsvét idei kínálata, itt igazán megtudhatjuk mit jelentett az ünnep eredeti formája nagyszüleink, dédszüleink idején!

Matyóföld szíve vár, látogass el hozzá!


tovább információk:
http://www.programturizmus.hu/tdestination-matyo-husvet-mezokovesd.html
http://mezokovesd.hu/index.php?action=showart&id=205

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése